Περιοχη Λασση

Περιοχή Λάσσης

Κοντά στο Αργοστόλι, την πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, βρίσκεται η όμορφη περιοχή που ονομάζεται Λάσση. Η Λάσση, που απέχει περίπου 1,5 χλμ από το Αργοστόλι, είναι ιδανική για διαμονή γιατί συνδυάζει την κοντινή πρόσβαση στην πόλη του Αργοστολίου με ένα από τα ωραιότερα θέρετρα του νησιού.

 

Στη Λάσση, ο τουρίστας περνά ευχάριστα τον καιρό του, μπορεί να κάνει ψώνια στα διάφορα μαγαζιά, να επισκεφθεί τα εστιατόρια, τις παραδοσιακές ταβέρνες, και τα πολλά μπαράκια που χαρίζουν στους νέους μια ξεχωριστή νυχτερινή ζωή.

 Οι παραλίες που υπάρχουν στη Λάσση παρουσιάζουν ποικιλομορφία. Ο Μακρύς Γιαλός, όπως ονομάζεται μια από αυτές, είναι μια μεγάλη λωρίδα με χρυσή άμμο, πολύ δημοφιλής και γεμάτη από κόσμο. Αντίθετα, τα Γραδάκια είναι μικρότερη παραλία ήρεμη και με γκρίζα άμμο. Τα καταγάλανα και καθαρά νερά και η καταπληκτική θέα του πελάγους είναι το κοινό χαρακτηριστικό όλων των παραλίων της περιοχής.

 

Στη Λάσση βρίσκονται αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία. Όταν έρθετε στη Λάσση θα έχετε να απολαύσετε μια σειρά από δραστηριότητες: πρώτα μπορείτε να περπατήσετε στο Γύρο της Λάσσης, απολαμβάνοντας την καταπληκτική θέα προς τη θάλασσα και το Ληξούρι, τη δεύτερη μεγάλη πόλη του νησιού και αργότερα να καθίσετε σε ένα παγκάκι και να απολαύσετε τη θέα του πιο ρομαντικού ηλιοβασιλέματος στο Φάρο της Λάσσης.

 

Ακόμα, μπορείτε να δείτε τις Καταβόθρες και το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, όπου τα νερά από εκείνο το σημείο εμφανίζονται στη λίμνη Μελλισάνη-Καραβόμυλος, κοντά στη Σάμη, σχεδόν στην άλλη πλευρά του νησιού. Οι παραλίες είναι ιδανικές για κολύμπι και για να χαλαρώσετε κάτω από ένα καταγάλανο ουρανό. Τη νύχτα έχετε την ευκαιρία να πάτε στα εστιατόρια και τις καφετέριες της Λάσσης και στη συνέχεια να επισκεφθείτε το Αργοστόλι. Η διαδρομή με το ταξί είναι περίπου ενα με δυο λεπτά, ενώ με τα πόδια είναι δεκαπέντε με εικοσι λεπτά.